Pagina maghiară se află în construcție

Redirecționare către pagina română în 5 secunde.

A magyar nyelvű oldal fejlesztés alatt van

Átiranyítás a román nyelvű oldalra 5 másodpercen belül.

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

None

Focarul de Ebola din Republica Democrată Congo și riscul pentru Europa

În data de 17 iulie 2019,  Directorul General al OMS a declarat epidemia de Ebola (EVD) din Republica Democrată Congo (DRC), ca fiind o situaţie de urgenţă de sănătate publică de importantă internatională (USPII) în conformitate cu recomandările Comitetului de urgenţă întrunit în baza Regulamentului sanitar internaţional (IHR 2005).

Membrii Comitetului și-au exprimat îngrijorarea ca după aproape un an de la debutul epidemiei există semne ale unei posibile extinderi ale acesteia. De asemenea, membrii Comitetului de Urgență apreciază că este nevoie de un răspuns internațional coordonat. Astfel, condițiile necesare pentru declararea acestei situații ca “Urgență de sănătate publică de importanță internațională”, în baza RSI (2005), au fost întrunite. 

Directorul General al OMS a aprobat concluziile Comitetului de Urgență și a emis Recomandări temporare pentru reducerea transmiterii la nivel internațional a epidemiei, recomandări care sunt în vigoare începând cu data de 17 iulie 2019.

Accesând link-urile de mai jos, găsiți două documente cu informaţii legate de focarul de EVD din RD Congo şi riscul pentru Europa, precum şi recomandările OMS privind traficul internaţional în contextul epidemiei de Ebola din această ţară.